Dobrota z rúry

Dobrota z rúry
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Tento recept mam velmi rada, nakolko mozem zuzitkovat vsetko, co doma najdem v chladnicke. Recept je velmi variabilny, vzdy moze konecny vysledok chutit inak :)
Celkový čas: 105 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 90 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • Zemiaky
  • Cibula
  • Cesnak
  • Por
  • Cukina
  • Paprika
  • Mrkva
  • Kuracie mäso
  • Maslo (alebo bylinkove maslo)
  • Sol (alebo Vegeta alebo Korenie na zemiaky)
  • Cierne korenie
  • Olej
  • (alebo - Podla poctu hladosov, alebo ako moja babicka hovori - "od oka". :D)
Postup
1

Do vyssieho pekaca nakrajame zemiaky a zeleninku podla chuti. Ja davam cibulu, cesnak, pór, cukinu, papriku, mrkvu. Podla toho, co doma prave mam.Dobrota z rúry - krok 1

2

Pekac si najprv vymastim bylinkovym maslom a potom ukladam zemiaky, ktore si osolim, okorenim, alebo posypem korenim na zemiaky a sypem zeleninku, (Zemiaky sa uvaria v stave, ktoru zelenina pusti) ktoru si tiez podla chuti okorenim.Dobrota z rúry - krok 2

3

Na panvici si na oleji spenim trosku cibulky a zprudka opeciem kuracie mäso - stehna, kridla, podla toho, co kupim. Moze to byt aj rozporcovane kura.Dobrota z rúry - krok 3

4

Mäso s cibulkou aj stavou vylejem do pekaca na pripravenu zeleninku.Dobrota z rúry - krok 4

5

Peciem zakryte deklom na 160 °C asi hodinu a pol, potom dekel odlozim a dopeciem podla pozadovanej chrumkavosti mäska.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..