Závin s lososom a so špenátom

20.09.2014 admin
Závin s lososom a so špenátom
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 15 min.
Čas varenia / pečenia: 35 min.

Suroviny

Porcií: 6
  • 130 g hladkej múky (+niečo na podsypanie)
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 60 ml studenej vody
  • na plnku:
  • 600 g lososa (alebo inej čerstvej ryby)
  • 150 g špenátu (mrazeného)
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • 20 g masla

Postup

1

preosejeme si múku do misky a v strede urobíme jamku.do nej rozbijeme vajce, pridáme olej a vodu a vymiesime cesto.Presunieme sa s ním na pomúčenú dosku a miesime ďalej. Závin s lososom a so špenátom - krok 1

2

Závin s lososom a so špenátom - krok 2

3

Cesto by malo byť mäkke ale pritom sa nám nesmie lepiť na ruky.Malo by to miesenie trvat cca 10 minút.

4

5

Cesto zabaľte do fólie a nechajte odpočívať aspoň 30 minút.

6

7

Kým cesto odpočíva pripravíme si plnku.Nastrúhame si syr na hrubom strúhadle.Ak používate mrazený špenát poduste si ho na masle .kým sa voda neodparí.Ryby si nakrájame na menšie kúsky . Závin s lososom a so špenátom - krok 7

8

Závin s lososom a so špenátom - krok 8

9

Zmiešame dokopy ryby syr a špenát a osolíme podľa chuti. Závin s lososom a so špenátom - krok 9

10

Závin s lososom a so špenátom - krok 10

11

Potom môžeme začať naťahovať cesto.Na stôl si dajte ľanovú utierku a posypte ju zjemna múkou.do stredu si dajte cesto a začnite vaľkať.cca 50*70.zhruba do tohto rozmeru cesto naťahujte.

12

13

Natiahnuté cesto by malo byť veľmi tenké.utierka by vám mala presvitať.

14

15

Vyvaľkané cesto posypeme strúhankou, a rozvrstíme naň plnku.

16

17

potom za pomoci utierky zavinieme.kraje zasunieme do spodu a takisto okraj cesta dáme na spodok..takto pripravenú štrúdlu prenejste na plech vyložený papierom na pečenie..potrite vrch rozpusteným maslom.

18

19

pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.

20

21

podávame posypané mletou červenou paprikou, s rajčinovým šalátom a kyslou smotanou.

Fandite nám
Pridávajte svoje fotografie

Prosíme návštevníkov, aby pri pridávaní receptu na stránky nahrávali na server výlučne vlastné fotografie jedál. Budeme tým rešpektovať autorské práva, vyhneme sa zbytočným nepríjemnostiam a neporušíte tým podmienky používania.

Reklama