Stracciatella rezy

Stracciatella rezy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 95 min.
Čas prípravy: 80 min.
Čas varenia / pečenia: 15 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 3 vajcia
  • 75 g cukru
  • 125 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • kypriaci prášok na špičku noža
  • 500-600 gramov jogurtu strachatella (alebo biely jogurt s čokoládovými lupienkami)
  • 200-250 ml smotany na šľahanie
  • 8 listov želatíny
  • 4 kiwi (alebo jahody,na zdobenie)
Postup
1

Vyšľaháme vajíčka do peny, potom postupne pridávame cukor a soľ. Šľaháme do ľahkej peny cca 8 minút, potom pridáme múku s práškom do pečiva a zľahka premiešame.

2

Zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre cca 15 minút pri 175 °C. Upečenú a vychladnutú piškótu rozrežeme na 2 časti.

3

Plnka: Želatínu pripravíme podľa návodu. Pridáme ju k jogutu a potom primiešame vyšľahanú šľahačku (môžte pridať aj kyslú smotanu).

4

Necháme krém trochu stuhnúť a potom natrieme plnkou piškotu a druhu ozdobte ovocím. Môžeme poliať aj čokoládovou polevou alebo ochutenou želatínou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..