Španielsky vtáčik

Španielsky vtáčik
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 110 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 90 min.
Suroviny
Porcií: 8
  • 8 ks Hovädzie rezne (roštenka,stehno)
  • 8 uhoriek sterilizovaných
  • 8 koliečok liptovskej salámy
  • 8 plátkov slaniny
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo
  • horčica na potretie
  • soľ
  • korenie
  • Na šťavu:
  • 1cibuľa
  • 1dcl oleja
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 malá lyžička červenej mletej papriky
  • vývar na podlievanie
Postup
1

Hovädzie rezne si naklepeme ,osolíme a okoreníme a potrieme horčicou. Na každý rezník dáme koliečko salámy ,plátok slaninky ,uhorku,(môžete aj kápiu) a štvrť vajíčka.Španielsky vtáčik - krok 1

2

Mäsko zvinieme do vtáčika a previažeme niťou.Niekto spája špáradlami ale mne sa osvedčila tá niť .Takto pripravené vtáčiky si poukladáme do pekáča a dáme na 10 minút do trúby zapiecť.*medzitým si pripravíme šťavu ktorou ich budeme zalievať.

3

Na oleji speníme cibuľku do nej pridáme rajčinový pretlak a lyžičku mletej papriky opražíme a zasypeme 2 lyžicami hladkej múky.znovu opražíme a zalejeme vývarom.necháme prevariť a potom dochutíme korením a soľou, pripadne trochou vegetky.

4

Pripravenou prírodnou šťavou podlejeme vtáčiky, prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a dusíme v rúre pri 180 °C 90 minút.

5

Potom zlejeme šťavu a necháme vychladnúť aby sme mohli vtáčiky zbaviť nite.)) pri podávaní prerežeme priečne a podlejeme šťavou.Podávame s ryžou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..