Škoricový veniec

Škoricový veniec
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 145 min.
Čas prípravy: 120 min.
Čas varenia / pečenia: 25 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 120 ml teplého mlieka
  • lyžička cukru (alebo medu na kvások)
  • 1 vaječný žĺtok
  • 80 g masla
  • 15 g kvasníc
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1-2 lyžičky škorice
Postup
1

Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode. Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.

2

Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.

3

Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.

4

Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.Škoricový veniec - krok 4

5

Dobrú chuť

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..