Škoricové hniezda

Škoricové hniezda
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 80 min.
Čas prípravy: 60 min.
Čas varenia / pečenia: 20 min.
Suroviny
Porcií: 40
  • 1 kg polohrubej múky
  • 400 ml oleja
  • 600 ml mlieka
  • 4 žĺtka
  • 40 g kvasníc
  • štipka soli
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • škorica
  • cukor
Postup
1

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka , cukru a droždia.necháme nech nám kvasnice vyskočia a prilejeme k múke žĺtkam oleju a vymiesime cesto do ktorého dáme aj štipku soli.Škoricové hniezda - krok 1

2

Cesto musí byť hladké. Potom necháme aspoň 45 minút kysnúť , na teplom mieste. Z vykysnutého vymiesime bochníky. Z 1 kg aspoň 3 ksŠkoricové hniezda - krok 2

3

Ten necháme ešte 10 minút potom podkysnúť a vyvaľkáme. Cesto pomastíme maslom ktoré si predtým rozpustíme.Škoricové hniezda - krok 3

4

Posypeme škoricou a cukrom.Škoricové hniezda - krok 4

5

Zvinieme do závinu a potom krájame hniezda.cca 2 cm.

6

Ukladáme na vymastený plech.Škoricové hniezda - krok 6

7

Pred pečením ešte trochu potrieme maslom.Škoricové hniezda - krok 7

8

Pečieme 20 minút pri 180°C. Po upečením pretrieme ešte cukrovou vodou aby zostali mäkučké..Škoricové hniezda - krok 8

9

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..