Nepečená jablková torta

Nepečená jablková torta
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 20 min.
Čas varenia / pečenia: 30 min.
Suroviny
Porcií: 16
  • 1 kg ošúpaných jabĺk (ktoré pokrájam na kocky)
  • 4 polievkové lyžice brandy (alebo iného hnedého alkoholu)
  • 1 balenie karamelového pudingu
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • piškóty (alebo keksíky)
  • šťava z jedného citróna
  • hnedý cukor na dochutenie (dosládzam podľa chute jabĺk)
  • 2 kyslé smotany
  • škorica na posypanie
  • tortovú formu s priemerom 28 cm
Postup
1

Najskôr si ošúpem jablká, odstránim jaderník a nakrájam ich na kocky. Dám ich do hrnca, pokvapkám citrónovou šťavou, pridám cukor, brandy a podusím chvíľku. Keď pustia šťavu, podlejem ich 250 ml vody a nechám zovrieť na miernom ohni, kým jablká zmäknú.

2

Občas ich v hrnci premiešam a keď budú už jemne rozvarené, mačkadlom na zemiaky ich popučím, aby bolo v torte vidieť kúsky jabĺčok.

3

V miske rozmiešam pudingy so 400 ml studenej vody a prilejem do hrnca. Za stáleho miešania privediem k varu, nechám chvíľku prevrieť a potom odstavím z ohňa.

4

Plnku vychladím. Na dno tortovej formy poukladám piškóty v dvoch radoch a na ne vylejem jemne vychladenú, nie horúcu jablkovú plnku.

5

Na záver si v miske rozmiešam kyslé smotany s medom a natriem na tortu. Jablkovú tortu dám chladiť do chladničky najlepšie na noc, aby stuhla. Pred podávaním ozdobím mletou škoricou.

6

Dobrú chuť! :-P

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..