Mastený koláč

Mastený koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Tento recept má moja kolegyňa od svojej babičky..Kedysi keď maslo bolo vzácnou surovinou používali naši predkovia k pečeniu skôr bravčovú masť.V dnešnej dobe sa pečie sa skôr používajú margaríny ktoré nahrádzajú maslo a “nezdravú masť” o čom sa dá tiež polemizovať.Či je masť zdravá ,alebo nie.
Celkový čas: 50 min.
Čas prípravy: 10 min.
Čas varenia / pečenia: 40 min.
Suroviny
Porcií: 0
  • 1 kg polohrubej výberovej múky
  • 500 g bravčovej masti
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtka
  • 2 prášky do pečiva
  • 400 g práškového cukru
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 2 pl kakaa
  • slivkový lekvár
Postup
1

Múku masť 3 vajcia a 2 žĺtka 2 prášky do pečiva a 400 g práškového cukru a nastrúhanú kôru zmiesime do vláčneho cesta.

2

Cesto rozdelíme na polovicu ,do jednej primiešame 2 pl kakaa.Bledé cesto roztlačíme na papierom vyložený plech, potrieme lekvárom .na vrch nastrúhame tmavé cesto.

3

pečieme 40 minút pri 180 °C.Vrch koláča buď to posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme citrónovou polevou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..