Warning: A non-numeric value encountered in /home/th004000/fajnsmeker_sk/www_root/content1/recept/model.php on line 36

Warning: A non-numeric value encountered in /home/th004000/fajnsmeker_sk/www_root/content1/recept/model.php on line 36
KYSLÉ HRÍBY nie len na Vianoce - Recept

KYSLÉ HRÍBY nie len na Vianoce

KYSLÉ HRÍBY nie len na Vianoce
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Jesenná hríbová sezóna vo mne vzbudzuje všeličo. No okrem nepríjemných kliešťov a úžasných prechádzok po jesennom lese, aj nezabudnuteľnú chuť kyslých hríbov. A práve na tie "mňam hríby" Vám prinášam recept od mojej starkej, ktorý je rokmi odskúšaný a veľmi žiadaný.
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • veľká hrsť sušených hríbov
  • 1 kávovú lyžičku soli
  • 1/2 kávovej lyžičky vegety
  • 1,2 litra vody
  • bobkový list (5-8)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3/4 litra mlieka
  • 1 smotana na šľahanie
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky octu (ak treba, pridajte podľa chuti)
  • štipku fantázie
Postup
1

hríby dáme do sitka a zalejeme ich nad dresom vriacou vodou

2

na sporák dáme hrniec, o objeme najmenej 2,5 litra, do ktorého nalejeme 1,2 litra vody

3

scedené hríby dáme do vody, osolíme, pridáme bobkový list a štyri strúčiky cesnaku prekrojené na polovice (tie až 5-10 minút pred koncom varenia, lebo by sa cesnak moc rozvaril)

4

toto všetko uvaríme do mäkka (cca. 60-90 min.)

5

ďalej si pripravíme zmes: 3/4 litra mlieka, 1 šľahačkovú smotanu, 3 lyžice hladkej múky.

6

pripravenú zmes zľahka za stáleho miešania (najlepšia na miešanie je metla) cez sitko vlejeme do vriacich hríbov

7

necháme zovrieť a znovu za stáleho miešania zapravíme do omáčky ocot (odhadom asi dve lyžičky, no záleží podľa chuti)

8

ak sa Vám to aj tak náhodou zrazí - nemalo by sa, preceďte hríby a omáčku dajte do mixéra /nie vriacu/, vymixujte ju - oprava je zaručená

9

Dobrú chuť

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..