Eclair zákusok

Eclair zákusok
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Dlho som pátrala po recepte ale nakoniec som ho našla.. Dúfam že Vám bude chutiť.)) Eclair je to vlastne odpaľované cesto.(Cesto na venčeky a veterníky)
Celkový čas: 0 min.
Čas prípravy: min.
Čas varenia / pečenia: min.
Suroviny
Porcií: 0
  • Cesto na Eclair:
  • 120 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 200 ml vody
  • 3-4 vajcia
  • soľ
  • Vanilkový krém:
  • 350 ml mlieko
  • 40 g krémový prášok Zlatý klas
  • 25 g vanilínový cukor
  • 250 g masla
  • 60 g cukor kryštálový
  • 20 ml rum
  • 1 ks vajcia
  • Čokoládová piškóta:
  • 125 g masla
  • 125 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 125 g múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Stracciatella plnka:
  • 8 žĺtkov
  • 160 g cukru
  • 330 g horkej čokolády
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 15 g želatíny
Postup
1

Kto ešte nikdy nerobil odpaľované cesto tak ho pripraví tak,že v hrnci si dáte rozvariť vodu. Pridáte maslo,a po rozvarení prisypávate múku..Uvaríte hustú kašu a miešate až dovtedy kým sa vám cesto nebude oddeľovať od stien hrnca.Potom necháte vychladnúť.

2

Do vychladnutého cesta prihadzujete vajcia..miešate šľahačom po každom vajci a vypracujete cesto také aby sa vám dobre vytláčalo zo špricu. Urobte Choux pečivo.To znamená také piškótky.

3

Tie striekame špricom na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C po dobu 15-20 minút . Finálny koláčik naplníte vanilkovým krémom.

4

Rozohriate maslo vymiešame s cukrom, primiešame vajcia , všetko vyšľaháme do peny, pridajte preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Dajte do formy a pečieme pri 200 °C. 20 min. Dokončenú piškótu môžete pokvapkať rumom alebo koňakom.

5

Piškótu môžeme upiecť 2x..Druhú namrvíme na vrch zákuska.

6

V hrnci si dáme rozvariť vodu a nad parou šľaháme žĺtka s cukrom do hustej peny.

7

Nechajte trochu vychladnúť a primiešajte šľahačkovú smotanu..Nechajte úplne vychadnúť.

8

Medzitým si pripravte želatínu podľa návodu na obale..

9

Vyšľahajte žĺtkovo – šľahačkovú plnku a nakoniec prišľahajte želatínu. Potom šľahačom primiešajte postrúhanú čokoládu.

10

Ideme vrstviť..Eclair zákusok - krok 10

11

..a vrstviť..Eclair zákusok - krok 11

12

..a vrstviť..Eclair zákusok - krok 12

13

..a vrstviť..Eclair zákusok - krok 13

14

..a vrstviť..Eclair zákusok - krok 14

15

Na vrch zákuska môžete namrviť druhú piškótu,alebo dozdobiť podľa vlastnej chute..napríklad čokoládovou polevou,alebo šľahačkou..

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..