Dierkovaný koláč

Dierkovaný koláč
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Samozrejme, môžeme použiť aj iné varianty tohto koláčika s rôznymi druhmi pudingov. S iným ovocím, či dokonca čisto čokoládový puding poliaty s čokoládovou polevou.
Celkový čas: 90 min.
Čas prípravy: 30 min.
Čas varenia / pečenia: 60 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru (+ 3 lyžice cukru)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl oleja
  • 6,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 jahodový puding
  • 100 g masla
  • 150 g jahôd
Postup
1

Pripravíme si cesto vyšľahaním 4 vajec s 150 g cukrom, potom pridáme olej a 1,5 dcl mlieka a nakoniec múku s práškom do pečiva.

2

Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista cca 20-30 minút. Po upečení urobíme do cesta rúčkou z varechy dierky.

3

Ineď si uvaríme puding z 5 dlc mlieka 3 lyžíc cukru, ešte do horúceho zamiešame maslo a miešame kým sa nerozpustí. Nalejeme na koláč a zarovnáme so špachtľou, nech prenikne cez dierky až na dno.

4

Navrch poukladáme jahody, ktoré pritlačíme zľahka, nech držia vo vychladnutom pudingu.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..