Čokoládovo vanilkové krémové kocky

Čokoládovo vanilkové krémové kocky
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 125 min.
Čas prípravy: 90 min.
Čas varenia / pečenia: 35 min.
Suroviny
Porcií: 6
  • 160 g mäkkého masla (margarínu)
  • 570 g cukru
  • 4 vajcia
  • 6,5 dcl mlieka
  • 210 g múky
  • 100 g čokolády
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • Štipka soli
  • 2 vrchovaté polievkové lyžice želatíny (2x 1 malý sáčok + 5 lyžíc vody)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • 6 dcl šľahačky
  • 2 balenia stužovača (v prípade potreby)
Postup
1

Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo. Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.

2

Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.

3

Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.

4

Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.

5

Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.

6

Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.

7

Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.

8

Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..