Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy
Celkové hodnotenie: 5.0 z 5 ( pri 1 hodnotení )
Vaše hodnotenie:..prihláste sa..
Celkový čas: 52 min.
Čas prípravy: 40 min.
Čas varenia / pečenia: 12 min.
Suroviny
Porcií: 35
  • 1 kg uvarených zemiakov v šupe
  • 200 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 250 g bryndze
  • cibuľa
  • 100 g slaninky
  • 250 ml kyslej pochúťkovej smotany
Postup
1

Zemiaky uvaríme v šupe .Potom ich necháme vychladiť a ošúpeme. Ošúpané postrúhame na jemnom strúhadle.pridáme vajcia a vmiesime múku a soľ...postupne koľko nám zemiaky zoberú aby bolo cesto nelepivé ale tiež moc tuhé.

2

Cesto potom vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme z neho pirohy.Niekto používa Perkovník niekto vykrajuje radielkom či nožom.Plníme s bryndzou.

3

Pripravené pirohy varíme v rozvarenej osolenej vode pokiaľ nám nevýjdu na vrch a potom ešte 8 minút.

4

Pred podávaním pridáme opraženú slaninku aj cibuľu a prelejeme kyslou smotanou, ktorú si môžeme ochutiť kôprom.

Fotogaléria:

Fotografie môžu pridávať len prihlásení užívatelia. Prihláste sa..